Zeleninový salát s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s chřestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28299 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chřest bílý |
1 ks | Chřest zelený |
2 ks | Cibule červená |
1 špetka | Cukr krupice |
2 ks | Kedlubna |
75 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
100 ml | Šťáva jablečná 100% |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 903,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chřest bílý, Cukr krupice, Kedlubna, Pažitka, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cibule červená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s chřestem postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody. Brambory oloupeme a pokrájíme na špalíčky. Chřest oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Kedlubny očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. |
2 | Brabory vložíme do vroucí vody, po 5 minutách přidáme chřest a kedlubny, vaříme dalších 10 minut. Vařenou zeleninu slijeme a necháme okapat. |
3 | Na marinádu oloupeme česnek a šalotku, obojí nasekáme na jemno. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky. |
4 | Pažitku omyjeme a nahrubo nasekáme. |
5 | Na pánvi rozpustíme máslo, necháme na něm zpěnit cibuli a česnek tak, aby máslo změnilo barvu. Zalijeme jablečnou šťávou a octem. Marinádu dochutíme solí, pepřem a cukrem. |
6 | Marinádu smícháme s horkou zeleninou, přidáme kroužky červené cibule a salát ihned podáváme. |