Uherská roštěná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uherská roštěná
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 283 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
10 g | Feferony sterilované |
1000 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Paprikové lusky čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 78,5mg |
Draslík | 630,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 666,7mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony sterilované, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uherská roštěná postup přípravy receptu:
1 | Upravený hovězí roštěnec nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme a poprášíme prosátou moukou. |
2 | Roštěnky v horkém tuku po obou stranách zprudka opečeme. |
3 | Do výpeku přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka, očištěné, opláchnuté a na nudle nakrájené papriky, rozsekané feferonky a omytá, na kousky nakrájená rajčata. |
4 | Směs krátce podusíme, přilijeme horkou vodu, ještě podusíme a zjemníme máslem. |
5 | Roštěnky při podávání přeléváme upravenou zeleninou se šťávou. |
Poznámka