Recept

Telecí bujon s ovesnými vločkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28300
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

pepřové máslo
40 g Máslo čerstvé
10 ks Nakládaný zelený pepř
100 g Ovesné vločky
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Telecí masový bujon
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
150 g Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
600 g Telecí maso přední
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 738kJ
11% Sacharidy 40 g
37% Tuky 28 g
39% Sodík 771 mg
105% Bílkoviny 59 g

Telecí bujon s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:

1

Den předem připravíme pepřové máslo: do 40 g změklého másla přimícháme 1/2 lžičky hrubě pomletého bílého pepře, 8-10 kuliček nakládaného zeleného pepře, 2 špetky soli a vše dobře vymícháme. Máslo dáme do lednice.

2

Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

3

Druhý den v hrnci rozehřejeme pepřové máslo a osmažíme na něm dozlatova 100 g ovesných vloček. Vločky zalijeme 1 litrem telecího bujonu a pomalu je vaříme je 5 -10 minut. Pak přimícháme 1 rozšlehané vajíčko, petrželovou nať a podáváme.

4

Telecí masový bujon [27974]:

5

Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

6

Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

7

Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

8

Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

9

Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept