Jehněčí plátky na cibulce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí plátky na cibulce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28303 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Cukr třtinový |
450 g | Jehněčí krkovice |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
4 kávová lžička | Omáčka sójová |
2 kávová lžička | Omáčka sojová světlá |
1 špetka | Pepř sečuánský |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 88,9mg |
Draslík | 395,2mg |
Vláknina | 685,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Koriandr čerstvý, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí krkovice, Omáčka sójová, Omáčka sojová světlá, Pepř sečuánský, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí plátky na cibulce postup přípravy receptu:
1 | Maso předem zabalíme a necháme cca 1 h vychladit v mrazáku, aby ztuhlo. Poté je nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy, přidáme 2 lžičky sherry, světlou sójovou omáčku a pepř. Důkladně promícháme a necháme 15 - 30 min. marinovat. |
2 | Mezitím si připravíme omáčku. Smícháme zbytek sherry se solí, cukrem, sójovou omáčkou a dvěma lžičkami sezamového oleje a odložíme. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, nadrobno nakrájený česnek zlehka osmahneme a přidáme maso. Restujeme cca 1 min, poté přelijeme omáčkou a krátce zamícháme. Přidáme na proužky nakrájenou cibulku a krájený koriandr a za stálého míchání povaříme, dokud cibulka nezměkne. |
4 | Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé porce a pokapeme zbytkem sezamového oleje. |