Recept

Jehněčí plátky na cibulce

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28303
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
450 g Jehněčí krkovice
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 polévková lžíce Olej sezamový
4 kávová lžička Omáčka sójová
2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
1 špetka Pepř sečuánský
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 362kJ
1% Sacharidy 4 g
33% Tuky 25 g
12% Sodík 245 mg
38% Bílkoviny 21 g

Jehněčí plátky na cibulce postup přípravy receptu:

1

Maso předem zabalíme a necháme cca 1 h vychladit v mrazáku, aby ztuhlo. Poté je nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy, přidáme 2 lžičky sherry, světlou sójovou omáčku a pepř. Důkladně promícháme a necháme 15 - 30 min. marinovat.

2

Mezitím si připravíme omáčku. Smícháme zbytek sherry se solí, cukrem, sójovou omáčkou a dvěma lžičkami sezamového oleje a odložíme.

3

V pánvi rozpálíme olej, nadrobno nakrájený česnek zlehka osmahneme a přidáme maso. Restujeme cca 1 min, poté přelijeme omáčkou a krátce zamícháme. Přidáme na proužky nakrájenou cibulku a krájený koriandr a za stálého míchání povaříme, dokud cibulka nezměkne.

4

Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé porce a pokapeme zbytkem sezamového oleje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept