Recept

Pikantní vývar s krevetami a nudlemi

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28308
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,5 ks Bujón natur kuřecí
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 ks Cibulka jarní
1 špetka Citronová tráva
115 g Fazolové výhonky
450 g Filé rybí
1 polévková lžíce Kari koření
340 g Kokosové mléko
230 g Krevety tygří - loupané
140 g Nudle rýžové
0,5 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
0,3 hrnek Ořechy Kešu
1 ks Salát hlávkový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 802kJ
10% Sacharidy 35 g
29% Tuky 21 g
8% Sodík 161 mg
83% Bílkoviny 47 g

Pikantní vývar s krevetami a nudlemi postup přípravy receptu:

1

V mixéru rozdrtíme nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, opražené kešu oříšky a tenké plátky voňatky. Nudle uvaříme dle instrukcí na obalu a odložíme stranou.

2

Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme rozemletou směs a restujeme za stálého míchání 2 minuty, aby oříšky zhnědly.

3

Přidáme rybí omáčku, směs na kari, kokosové mléko, kostku drůbežího bujonu a listy kari. Vše povaříme cca 10 minut.

4

Na malé kousky rozkrájíme rybí maso a přidáme i s krevetami do kokosového vývaru. Cca 4 minuty povaříme, poté uvařené maso vyjmeme a uchováme v teple.

5

Velký tác vyložíme nakrouhanými listy salátu. Naaranžujeme navrch fazolové výhonky, na nudličky pokrájenou okurku, nadrobno sekanou cibulku spolu s připraveným rybím masem, krevetami a nudlemi. Salát podáváme s mísou krevetových krekrů a vývarem zvlášť slitým do nádoby s vyšším okrajem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Každý strávník si do vývaru přidá ostatní suroviny dle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept