Pikantní vývar s krevetami a nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní vývar s krevetami a nudlemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28308 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Bujón natur kuřecí |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Citronová tráva |
115 g | Fazolové výhonky |
450 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Kari koření |
340 g | Kokosové mléko |
230 g | Krevety tygří - loupané |
140 g | Nudle rýžové |
0,5 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
0,3 hrnek | Ořechy Kešu |
1 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 40,3mg |
Draslík | 244,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Citronová tráva, Kari koření, Kokosové mléko, Nudle rýžové, Okurka salátová, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Ořechy Kešu mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón natur kuřecí, Fazolové výhonky, Filé rybí, Krevety tygří - loupané, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní vývar s krevetami a nudlemi postup přípravy receptu:
1 | V mixéru rozdrtíme nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, opražené kešu oříšky a tenké plátky voňatky. Nudle uvaříme dle instrukcí na obalu a odložíme stranou. |
2 | Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme rozemletou směs a restujeme za stálého míchání 2 minuty, aby oříšky zhnědly. |
3 | Přidáme rybí omáčku, směs na kari, kokosové mléko, kostku drůbežího bujonu a listy kari. Vše povaříme cca 10 minut. |
4 | Na malé kousky rozkrájíme rybí maso a přidáme i s krevetami do kokosového vývaru. Cca 4 minuty povaříme, poté uvařené maso vyjmeme a uchováme v teple. |
5 | Velký tác vyložíme nakrouhanými listy salátu. Naaranžujeme navrch fazolové výhonky, na nudličky pokrájenou okurku, nadrobno sekanou cibulku spolu s připraveným rybím masem, krevetami a nudlemi. Salát podáváme s mísou krevetových krekrů a vývarem zvlášť slitým do nádoby s vyšším okrajem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Každý strávník si do vývaru přidá ostatní suroviny dle chuti.