Smažená husí krev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená husí krev
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28315 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,8 l | Husí krev |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
3 g | Pepř černý celý |
50 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 84,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí krev, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená husí krev postup přípravy receptu:
1 | Husí krev vlijeme do nádoby, přidáme ocet, promícháme metlou a dáme do lednice. Na větší pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do růžova. Přilijeme krev a za stálého míchání smažíme asi 10 minut, dokud není krev dokonale opečená. Osolíme, opepříme a ihned podáváme. Ještě horké můžeme namazat na chleba. |
Poznámka
Tento pokrm je určen k okamžité spotřebě, rychle podléhá zkáze, nelze uchovávat.