Smažené skopové na cibulce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené skopové na cibulce
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28319 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Fazolová omáčka žlutá |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
50 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
400 g | Skopová kýta |
15 g | Ucho Jidášovo |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
250 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 122,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr třtinový, Olej rostlinný, Olej sezamový, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolová omáčka žlutá, Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sojová světlá, Skopová kýta, Ucho Jidášovo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené skopové na cibulce postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do mísy. Smícháme cukr, sójovu omáčku, rýžové víno a kukuřičný škrob. Vzniklou směsí přelijeme maso a necháme marinovat cca 30-45min. |
2 | Mezitím necháme 25-30min luhovat ve vodě jidášovo ucho. Poté scedíme a nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. |
3 | V pávni rozpálíme olej a za stálého míchání restujeme maso cca 1min, dokud nezmění barvu. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Slijeme olej, ponecháme pouze jednu lžíci a do pánve přidáme cibulku, zázvor, houby a omáčku ze žlutých bobů. Promícháme, přidáme maso a cca 1min povaříme. |
4 | Pokapeme sezamovým olejem a podáváme. |
Poznámka
Skopové maso lze nahradit hovězím či vepřový, cibulku například pórkem.