Recept

Smažené skopové na cibulce

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28319
Kategorie: Maso

Ingredience

8 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr třtinový
2 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
50 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
400 g Skopová kýta
15 g Ucho Jidášovo
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
250 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 043kJ
3% Sacharidy 12 g
23% Tuky 17 g
7% Sodík 139 mg
26% Bílkoviny 15 g

Smažené skopové na cibulce postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do mísy. Smícháme cukr, sójovu omáčku, rýžové víno a kukuřičný škrob. Vzniklou směsí přelijeme maso a necháme marinovat cca 30-45min.

2

Mezitím necháme 25-30min luhovat ve vodě jidášovo ucho. Poté scedíme a nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno.

3

V pávni rozpálíme olej a za stálého míchání restujeme maso cca 1min, dokud nezmění barvu. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Slijeme olej, ponecháme pouze jednu lžíci a do pánve přidáme cibulku, zázvor, houby a omáčku ze žlutých bobů. Promícháme, přidáme maso a cca 1min povaříme.

4

Pokapeme sezamovým olejem a podáváme.

Poznámka

Skopové maso lze nahradit hovězím či vepřový, cibulku například pórkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept