Salát s chřestem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s chřestem a žampiony
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28322 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
0,3 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet malinový |
6 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 501,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Řeřicha, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet malinový, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s chřestem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Chřest omyjeme, dřevnatou část odřízneme. V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody, přidáme máslo, cukr, chřest, vaříme 10 minut. Chřest vyndáme z vody, necháme okapat a vychladnout. |
2 | Houby očistíme, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy s citronovou šťávou a promícháme. Uvařený chřest nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. |
3 | Ocet rozmícháme se solí, pepřem, koriandrem, po kapkách přidáváme olej. Řeřichu rozřízneme a omyjeme. |
4 | Žampiony necháme okapat a promícháme je s chřestem a salátovou omáčkou. Salát upravíme na talíře, posypeme řeřichou a podáváme. |