Špenátový salát s jogurtem a mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát s jogurtem a mátou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28323 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Jogurt bílý |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Máta |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,1mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Máta, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát s jogurtem a mátou postup přípravy receptu:
1 | Špenát očistíme, omyjeme, necháme okapat. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Česnek oloupeme a prolisujeme. |
2 | Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm jarní cibulku s česnekem. Potom přidáme špenát, vše osolíme, opepříme a dusíme, dokud se neodpaří tekutina ze špenátu. |
3 | Špenátovou směs necháme vychladnout, přidáme 1 lžíci citronové šťávy. Mátu omyjeme, její lístky otrháme a přidáme ke špenátu. |
4 | Do velké mísy dáme špenát, promícháme s jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu. Rozpustíme máslo, necháme ho krátce vychladnout a potom jím salát přelijeme. |