Jednoduchý recept

Lilkový salát se sušenými krevetami a vajíčkem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28327

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Cukr palmový
1 špetka Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Krevety sušené
2 ks Lilek
2 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 591kJ
7% Sacharidy 25 g
5% Tuky 4 g
13% Sodík 269 mg
13% Bílkoviny 7 g

Lilkový salát se sušenými krevetami a vajíčkem postup přípravy receptu:

1

Ogrilujeme lilky tak, aby jejich vnější slupka zhnědla a byly měkké. Až vychladnou, oloupeme je a nakrájíme dužinu.

2

Rozehřejeme na menší pánvi olej, přidáme vylouhované krevety s česnekem a restujeme dozlatova. Vše vyndáme a uschováme na později.

3

Připravíme si zálivku. Do misky nalijeme limetkovou šťávu, přidáme rybí omáčku, palmový cukr a promícháme.

4

Opečený lilek dáme na talíř, navrch přidáme vajíčko, šalotku a směs s krevetami. Pokapeme zálivkou, ozdobíme krájenými chilli papričkami a koriandrem a podáváme.

Poznámka

vejce musí být natvrdo, sušené krevety namočené ve vodě a osušené, česnek nahrubo nakrájený

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept