Jednoduchý recept

Singapurské nudle

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28329
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
4 ks Cibulka jarní
115 g Fazolové lusky zelené
20 g Houby Shitake sušené
2 kávová lžička Kari koření
115 g Krevety tygří - loupané
230 g Nudle vaječné
3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 kávová lžička Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 443kJ
15% Sacharidy 53 g
13% Tuky 10 g
5% Sodík 99 mg
30% Bílkoviny 17 g

Singapurské nudle postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme houby, zalijeme teplou vodou a 30 minut necháme louhovat. Houby poté scedíme, zachováme ale 2 lžíce vylouhované tekutiny na později, a nakrájíme.

2

Dáme vařit nudle do hrnce s lehce osolenou vodou. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Poté nudle scedíme, dáme do misky, pokapeme sezamovým olejem.

3

Rozehřejeme si na pánvi olej. Osmažíme cibuli, česnek a chilli papričky. Stále mícháme a přidáme po třech minutách práškovou směs na kari, povaříme minutu. Pak přidáme houby, jarní cibulku, zelené fazolky a čínské zelí. Za stálého míchání vaříme 4 minuty, než zelenina změkne.

4

Přidáme sójovou omáčku, nudle, krevety a houbovou tekutinu. Za stálého míchání vaříme tři minuty, aby se vše prohřálo.

5

Poté podáváme.

Poznámka

krevety používáme zbavené ulit a vnitřností, fazolky rozkrojené a chilli papričky zbavené semínek

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept