Jednoduchý recept

Polévka nudlová

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28335

Ingredience

115 g Bambusové výhonky
2 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
230 g Kuřecí prsa
340 g Nudle vaječné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
2 kávová lžička Sherry brandy
4 ks Shiitake houby
1 kávová lžička Sůl
1000 ml Vývar zeleninový
115 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 766 kcal
Kilojoule 3 203kJ
33% Sacharidy 118 g
23% Tuky 17 g
82% Sodík 2 g
76% Bílkoviny 43 g

Polévka nudlová postup přípravy receptu:

1

Na tenké plátky nakrájíme maso. Vymačkáme veškerou vodu z hub a odřízneme tvrdší části nožiček. Kloboučky spolu se špenátem, jarní cibulkou, bambusovými výhonky a zelím nakrájíme na tenké plátky. Maso, ostatní přísady a cibulku uchováme v samostatných nádobách.

2

Dle návodu uvaříme v hrnci s osolenou vodou nudle. Poté je scedíme a opláchneme ve studené vodě. Dáme je do mísy.

3

Dáme si vařit vývar. Vařícím vývarem přelijeme nudle a mísu udržujeme v teple.

4

Rozehřejem si na pánvi olej, přidáme cibuli, maso a minutu vaříme za stálého míchání. Přidáme houby, špenát, zelí a bambusové výhonky. Vaříme za stálého míchání minutu, přidáme sójovou omáčku, sůl, cukr, suché sherry a sezamový olej. Promícháme.

5

Vzniklou směsí (dresinkem) přelijeme nudle a podáváme.

Poznámka

kuřecí prsa vykostěná, zbavená kůže

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept