Italské penne se zeleninou a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské penne se zeleninou a bazalkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28338 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Lilek |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 226,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Citronová šťáva, Lilek, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské penne se zeleninou a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Lilek očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky a na 20 minut vložíme do studené vody. Necháme okapat, osušíme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Stonky řapíkatého celeru očistíme a nakrjíme na kolečka. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Bazalku opláchneme a nadrobno nasekáme. Česnek oloupeme a na jemno nasekáme. |
3 | Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Potom je slijeme a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje a osmahneme na něm lilek. Potom přidáme česnek a celer a krátce opečeme. Přidáme těstoviny, promícháme a přesypeme na mísu, kde necháme směs vychladnout. |
4 | K těstovinám přimícháme papriku, bazalku, zbytek oleje a citronovou šťávu. Ochutíme solí a pepřem. Salát podáváme vychlazený a zdobíme ho bazalkou. |