Kuřecí čtvrtky pečené se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí čtvrtky pečené se zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28340 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Fazole bílé sterilované |
20 g | Hrášek v mírně slaném nálevu |
20 g | Kedlubna |
500 g | Kuřecí čtvrtky |
30 g | Květák |
20 g | Mrkev kořen |
20 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 109,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé sterilované, Kedlubna, Květák, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek v mírně slaném nálevu, Kuřecí čtvrtky, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí čtvrtky pečené se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, květák a kedlubnu očistíme a pokrájíme. |
2 | Kuřecí čtvrtky, mírně posolené, orestujeme na plotně v pekáči na oleji, poté přilijeme vodu a v předehřáté troubě pečeme. Poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme. Když je maso poloměkké, přidáme zeleninu a dopečeme. V závěru pečení přidáme okapaný hrášek a fazole. |
3 | Jako přílohu volíme chléb nebo vařené brambory. |