Recept

Kuřecí maso v citronové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 28344

Ingredience

50 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Kuře
40 g Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
100 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 721kJ
1% Sacharidy 5 g
47% Tuky 35 g
15% Sodík 307 mg
34% Bílkoviny 19 g

Kuřecí maso v citronové omáčce postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso bez kůže a kostí nakrájíme na kostky.

2

Připravíme si omáčku smícháním drobně pokrájené cibule, dvou utřených stroužků česneku, špetky soli, špetky tymiánu, 20 gramů oleje a dvou lžic citronové šťávy.

3

Osolené a opepřené maso orestujeme na zbylém oleji a vložíme do předehřáté trouby. Polijeme ji omáčkou, sběračkou vody a pečeme. Během pečení poléváme omáčkou a podle potřeby přilíváme vodu.

4

Jako přílohu volíme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept