Okurky glazované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurky glazované
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2835 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Okurka salátová |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 387,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurky glazované postup přípravy receptu:
1 | Okurky oloupeme, zbavíme jaderníků a pokrájíme na půlcentimetrové nudličky. Vložíme je na 2 minuty do vařící osolené vody a ocedíme. |
2 | V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme okurky a dusíme je a glazujeme pod pokličkou. Občas kastrol natřeseme. |
3 | Nakonec pokrm osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí. |