Recept

Bulgurový salát s cizrnou a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28350
Kategorie: Bulgur

Ingredience

200 g Bulgur
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
250 g Cizrna
1 ks Estragon
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata
1 špetka Sůl
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 561kJ
19% Sacharidy 67 g
11% Tuky 8 g
21% Sodík 426 mg
26% Bílkoviny 15 g

Bulgurový salát s cizrnou a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Zeleninový vývar přivedeme k varu, přisypeme bulgur, sundáme ze sporáku a necháme 25 minut dojít.

2

Rajčata zalijeme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme semena. Dužinu nakrájíme na kostičky. Chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky omyjeme a nasekáme nadrobno.

3

Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Pažitku omyjeme a na jemno nasekáme.

4

3 lžíce citronové šťávy, olivový olej, sůl, pepř a pažitku přimícháme do bulgaru. Cizrnu necháme okapat a marinujeme ve zbytku citronové šťávy s pepřem.

5

Nakonec všechny přísady přimícháme do bulguru a necháme odležet. Před podáváním salát zdobíme estragonem a klínky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept