Bulgurový salát s cizrnou a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulgurový salát s cizrnou a rajčaty
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28350 |
Kategorie: | Bulgur |
Ingredience
200 g | Bulgur |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
250 g | Cizrna |
1 ks | Estragon |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 780,6mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 115,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Citrony, Estragon, Paprika červená, Paprika žlutá, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulgurový salát s cizrnou a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Zeleninový vývar přivedeme k varu, přisypeme bulgur, sundáme ze sporáku a necháme 25 minut dojít. |
2 | Rajčata zalijeme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme semena. Dužinu nakrájíme na kostičky. Chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky omyjeme a nasekáme nadrobno. |
3 | Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Pažitku omyjeme a na jemno nasekáme. |
4 | 3 lžíce citronové šťávy, olivový olej, sůl, pepř a pažitku přimícháme do bulgaru. Cizrnu necháme okapat a marinujeme ve zbytku citronové šťávy s pepřem. |
5 | Nakonec všechny přísady přimícháme do bulguru a necháme odležet. Před podáváním salát zdobíme estragonem a klínky citronu. |