Recept

Telecí polévka s kapary a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28353
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Telecí masový bujon
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Česnek
2 ks Cibule
150 g Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
600 g Telecí maso přední
1,5 l Voda pitná
Telecí polévka s kapary a zeleninou
200 g Brambory
100 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Kapary
1 kávová lžička Kmín drcený
100 g Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 g Pórek
1 ks Rajčata
2 ks Sardelové řezy
2 cl Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 718 kcal
Kilojoule 3 006kJ
13% Sacharidy 46 g
346% Tuky 259 g
82% Sodík 2 g
115% Bílkoviny 65 g

Telecí polévka s kapary a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Zeleninu: brambory, mrkev, řapíkatý celer, květák, cibuli a pórek očistíme a omyjeme. Celer s pórkem a mrkví pokrájíme na tenká kolečka. Brambory pokrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, květák rozdělíme na malé růžičky. Omyté rajče rozkrojíme napůl. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.

2

V pánvi na rozpáleném másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme k ní postupně pórek, mrkev, celer, vše krátce (přibližně 5 minut), restujeme dozlatova. Zeleninu zalijeme 1 litrem čistého telecího bujonu. Když se začne polévka vařit, přidáme brambory s květákem, rajče, polévku ochutíme solí, mletým kmínem, celým barevným pepřem a 2 stroužky prolisovaného česneku. Polévku vaříme dalších 10 minut.

3

Mezitím nakrájíme na malé kousky 2 sardelové filety, které přidáme do polévky s 1 lžicí kapary a 2 cl Sherry brandy, přibližně 1-2 minuty před dovařením. Rajče před podáváním vyjmeme.

4

Polévku podáváme v miskách, každou porci posypeme lžičkou zelené petrželky.

5

Telecí masový bujon [27974]:

6

Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

7

Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

8

Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

9

Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

10

Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept