Recept

Rukolový salát s vepřovým masem a jahodami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28354
Kategorie: Saláty

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
2 ks Citrony
300 g Jahody zahradní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
1 hrst Rukola
1 špetka Sůl
120 g Vepřové maso libové

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 985kJ
4% Sacharidy 13 g
26% Tuky 20 g
3% Sodík 65 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rukolový salát s vepřovým masem a jahodami postup přípravy receptu:

1

Plátky masa naklepeme a nakrájíme na nudličky. Citrony omyjeme horkou vodou a z jednoho z nich ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu rozšleháme se 4 lžícemi olivového oleje, opepříme a přimícháme citronovou kůru. Marinádou přelijeme nakrájené maso a necháme 1 hodinu v chladničce marinovat.

2

Jahody omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Rukolu omyjeme a natrháme na kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na špalíčky.

3

V pánvi rozpálíme zbytek oleje, maso vyndáme z marinády a zprudka po obou stranách opečeme. Ve zbytku oleje opečeme jarní cibulku a odložíme ji stranou.

4

Do pánve přelijeme marinádu, přidáme vymačkanou šťávu z druhého citronu a prudce povaříme. Přidáme máslo, omáčku ochutíme solí a pepřem. Plátky masa vložíme zpátky do omáčky a vše prohřejeme.

5

Na talíře upravíme maso, obložíme je rukolou, jahodami a jarními cibulkami. Vše pokapeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept