Rukolový salát s vepřovým masem a jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rukolový salát s vepřovým masem a jahodami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28354 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Citrony |
300 g | Jahody zahradní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 hrst | Rukola |
1 špetka | Sůl |
120 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 27,3mg |
Draslík | 257,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 203,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 765,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citrony, Jahody zahradní, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Rukola, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rukolový salát s vepřovým masem a jahodami postup přípravy receptu:
1 | Plátky masa naklepeme a nakrájíme na nudličky. Citrony omyjeme horkou vodou a z jednoho z nich ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu rozšleháme se 4 lžícemi olivového oleje, opepříme a přimícháme citronovou kůru. Marinádou přelijeme nakrájené maso a necháme 1 hodinu v chladničce marinovat. |
2 | Jahody omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Rukolu omyjeme a natrháme na kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na špalíčky. |
3 | V pánvi rozpálíme zbytek oleje, maso vyndáme z marinády a zprudka po obou stranách opečeme. Ve zbytku oleje opečeme jarní cibulku a odložíme ji stranou. |
4 | Do pánve přelijeme marinádu, přidáme vymačkanou šťávu z druhého citronu a prudce povaříme. Přidáme máslo, omáčku ochutíme solí a pepřem. Plátky masa vložíme zpátky do omáčky a vše prohřejeme. |
5 | Na talíře upravíme maso, obložíme je rukolou, jahodami a jarními cibulkami. Vše pokapeme omáčkou. |