Salát s vepřovým masem a rajčátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s vepřovým masem a rajčátky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28356 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
6 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Koriandr čerstvý |
6 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 ks | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
10 polévková lžíce | Omáčka Teriyaki |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata Cherry |
2 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
10 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3,7mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Máta, Okurka salátová, Sirup javorový, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka Teriyaki, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s vepřovým masem a rajčátky postup přípravy receptu:
1 | 3 lžíce teriyaki omáčky a 1 lžíci limetkové šťávy smícháme se solí a pepřem. Do takto připravené marinády vložíme 4 připravené plátky masa a necháme v chladničce 3 hodiny marinovat. |
2 | Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. |
3 | Chilli papričky omyjeme, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Koriandr a mátu omyjeme, lístky otrháme a nakrájíme nahrubo. |
4 | 7 lžic teriyaki, zbytek limetkové šťávy a javorový sirup důkladně promícháme, osolíme a opepříme. |
5 | V pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka po obou stranách opečeme. Maso vyndáme z pánve a necháme 5 minut odpočívat. |
6 | Smícháme jarní cibulku, okurku, rajčata, chilli papričky, česnek, zázvor, mátu a koriandr a rozdělíme na talíře. Maso nakrájíme na nudličky a upravíme na salát. Vše přelijeme salátovou omáčkou. |