Recept

Pikantní bujon s tykví a hrozinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28357
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Telecí masový bujon
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Česnek
2 ks Cibule
150 g Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
600 g Telecí maso přední
1,5 l Voda pitná
Pikantní bujon s tykví a hrozinkami
4 ks Hřebíček
60 g Hrozinky
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Rýže předvařená (parboiled)
2 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Tykev nakládaná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 888 kcal
Kilojoule 3 717kJ
26% Sacharidy 94 g
270% Tuky 202 g
49% Sodík 977 mg
110% Bílkoviny 62 g

Pikantní bujon s tykví a hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Konzervovanou tykev v sladkokyselém nálevu scedíme a necháme odkapat. Hrozinky dobře omyjeme a necháme odkapat. Z omytého koriandru otrháme lístky a odložíme je.

2

Cibuli šalotku oloupeme, drobně nakrájíme a v hrnci na rozpuštěném másle ji zpěníme. Pak k ní přimícháme kostky tykve, předvařenou rýži, promícháme, vše podusíme 2-4 minuty a zalijeme čistým telecím bujonem a vaříme maximálně 10 minut. Nakonec do polévky přidáme hrozinky, mletý hřebíček, podle chuti mletou skořici a sůl.

3

Porce polévky ozdobíme lístky koriandru.

4

Telecí masový bujon [27974]:

5

Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

6

Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

7

Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

8

Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

9

Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept