Recept

Telecí vývar s kedlubnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28369
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

bylinkové máslo
2 kávová lžička Kerblík
120 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Oregano čerstvé
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
Telecí masový bujon [27974]
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Česnek
2 ks Cibule
150 g Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
600 g Telecí maso přední
1,5 l Voda pitná
Telecí vývar s kedlubnou
150 g Kapusta růžičková
150 g Kedlubna
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 288kJ
8% Sacharidy 29 g
293% Tuky 219 g
42% Sodík 849 mg
109% Bílkoviny 61 g

Telecí vývar s kedlubnou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme bylinkové máslo: 120 g měkkého másla utřeme se solí. Omytý čerstvý kerblík, oregano a tymián najemno nakrájíme a vše dobře promícháme.

2

Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme, malé růžičky necháme celé, větší rozkrojíme napůl. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.

3

V hrnečku rozkvedláme 2 vajíčka se špetkou soli a lžicí pokrájené petrželky.

4

V hrnci na 40 g rozpuštěného bylinkového másla kedlubnu s kapustou podusíme, přidáme 2 lžíce slunečnicových semínek, pak přilijeme 1 litr čistého telecího bujonu a vše vaříme 5 minut. Následně do polévky zamícháme vajíčka s petrželkou, které povaříme 2-3 minuty, dochutíme solí, pepřem a podáváme.

5

Telecí masový bujon [27974]:

6

Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

7

Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

8

Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

9

Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

10

Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Poznámka

Zbytek bylinkového másla uchováme v chladu pro další přípravu jídel, nebo můžeme přímo použít na chléb, topinky ap.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept