Octový dresink s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Octový dresink s pestem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2837 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
6 polévková lžíce | Ocet jablečný |
150 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 kávová lžička | Pesto |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 32,3mg |
Vláknina | 159,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet jablečný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Octový dresink s pestem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve v míse smícháme ocet a pesto. Postupně přidáváme olej a šleháme, dokud se všechny přísady nespojí. |
2 | Nakonec dresink dochutíme solí a pepřem. Podle chuti můžeme přidat ještě ocet. |
3 | Dresink je vhodný na těstovinové a zeleninové saláty. |