Špagety v petrželové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety v petrželové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28376 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Kečup |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
500 g | Špagety, Makarony vařené |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Niva (Rokfór) |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 19,5mg |
Draslík | 485,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Petržel kořen, Špagety, Makarony vařené, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety v petrželové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou petržel na jemno nastrouháme. V kastrole na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme petržel, podlijeme vývarem a dusíme asi 10 minut doměkka. |
2 | Potom přidáme nakrájené žampiony předem podušené na troše másla, zakápneme kečupem, osolíme a opepříme. Pokud je omáčka řídká, mírně ji poprášíme polohrubou moukou. |
3 | Vařené špagety upravíme na talíře a podáváme s petrželovou omáčkou. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. |