Recept

Listový špenát se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28377

Ingredience

250 ml Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
1000 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 941kJ
3% Sacharidy 11 g
18% Tuky 14 g
32% Sodík 637 mg
33% Bílkoviny 18 g

Listový špenát se sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěný, propláchnutý špenát uvaříme, nasekáme a podusíme v kastrole na rozehřátém másle. Poprášíme hladkou moukou, osolíme a opepříme. Vmícháme prolisovaný česnek, trochu vývaru (nebo vody) a ještě chvíli povaříme.

2

Do hotového špenátu vmícháme nastrouhaný sýr a rozšlehaná vejce. Mícháme tak dlouho, až se vejce srazí.

3

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept