Jednoduchý recept

Speciální čínská smažená rýže

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28380
Kategorie: Rýže

Ingredience

1 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
1 špetka Cukr moučkový
55 g Hrášek mražený
1 polévková lžíce Kešu oříšky pražené
115 g Krevety tygří - loupané
115 g Kuřecí maso vařené
3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrnek Rýže dlouhozrnná
55 g Salát hlávkový
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 222kJ
24% Sacharidy 87 g
14% Tuky 11 g
19% Sodík 382 mg
44% Bílkoviny 25 g

Speciální čínská smažená rýže postup přípravy receptu:

1

V teplé vodě propláchneme rýži, aby se snížil obsah škrobu. Necháme okapat. Vložíme ji do hrnce, přidáme lžíci oleje a zalijeme vodou.

2

Zakryjeme hrnec a dáme na sporák. Až se bude voda vařit, rýži promícháme, zakryjeme a 15 minut povaříme, dokud rýže nevypije všechnu vodu. Odstavíme hrnec a necháme 10 minut stát, poté sundáme poklici. Uvařenou rýži promícháme a necháme vychladnout.

3

Zbytek oleje rozehřejeme na pánvi. Osmahneme za stálého míchání cibulku a česnek. Po chvilce přidáme krevety, hrášek a kuřecí maso a 2 minutky restujeme za stálého míchání. Přidáme vařenou rýži a 2 minutky prohříváme. Přidáme vajíčko a mícháme, než se bílek začne srážet. Přidáme sójovou omáčku, salát, cukr a koření.

4

Hotový pokrm vyklopíme do vyhřátých misek, posypeme drcenými kešu oříšky a podáváme.

Poznámka

česnek rozmačkaný, cibulku a kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, krevety vařené bez ulit, hrášek mražený a hlávkový salát nakrouhaný

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept