Recept

Růžičková kapusta s oříškovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28381
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
800 g Kapusta růžičková
50 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
100 g Ořechy lískové
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
2 l Voda pitná
500 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 955kJ
8% Sacharidy 28 g
41% Tuky 30 g
33% Sodík 653 mg
33% Bílkoviny 18 g

Růžičková kapusta s oříškovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat.

2

V kastrole rozehřejeme máslo, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut. Přilijeme víno, osolíme, mírně osladíme a okořeníme muškátovým květem. Nakonec přidáme nasekané, nasucho opražené lískové oříšky a omáčku ještě chvíli povaříme.

3

Růžičkovou kapustu upravíme na talíře a zalijeme horkou oříškovou omáčkou.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept