Růžičková kapusta s oříškovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta s oříškovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28381 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
800 g | Kapusta růžičková |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
100 g | Ořechy lískové |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 688,2mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Muškátový květ, Ořechy lískové, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičková kapusta s oříškovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. |
2 | V kastrole rozehřejeme máslo, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut. Přilijeme víno, osolíme, mírně osladíme a okořeníme muškátovým květem. Nakonec přidáme nasekané, nasucho opražené lískové oříšky a omáčku ještě chvíli povaříme. |
3 | Růžičkovou kapustu upravíme na talíře a zalijeme horkou oříškovou omáčkou. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |