Kapustovo-pórkový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustovo-pórkový guláš
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 28382 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 ml | Hovězí vývar základní |
2 ks | Kapusta kadeřavá |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Pórek |
500 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 335,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta kadeřavá, Koření grilovací, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pórek, Špagety, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustovo-pórkový guláš postup přípravy receptu:
1 | Pórek a kapustu očistíme a nakrájíme na nudličky. Vložíme do kastrolu, osolíme, okořeníme, přidáme kousek másla a podlijeme vývarem. Zeleninu dusíme téměř doměkka. |
2 | Pokrm zahustíme hladkou moukou a ještě chvíli povaříme. |
3 | Guláš podáváme s vařenými těstovinami a každou porci posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s nasekaným česnekem. |