Jednoduchý recept

Smažená rýže s houbami

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28388

Ingredience

1 stroužek Česnek
8 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 ks Paprika zelená
1 hrnek Rýže dlouhozrnná
1 polévková lžíce Sherry brandy
340 g Shiitake houby
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 365kJ
25% Sacharidy 91 g
23% Tuky 17 g
6% Sodík 113 mg
24% Bílkoviny 13 g

Smažená rýže s houbami postup přípravy receptu:

1

Vajíčka rozšleháme s vodou a špetkou soli. Rozehřejeme na větší pánvi lžíci oleje. Nalijeme na rozpálený olej vajíčka a uděláme z nich velkou omeletu. Okraje omelety nadzvedneme lžící a podíváme se, jestli nemáme syrové vajíčko. Hotovou omeletu srolujeme a nakrájíme na tenké nudličky.

2

Tužší části nožek u hub odřízneme a na tenké plátky nakrájíme kloboučky.

3

Rozehřejem si na pánvi lžíci oleje a orestujeme cca 4 minuty nakrájenou cibulku a česnek. Zelenina změkne, musí si udržet stálou barvu. Jakmile bude zelenina osmažená, vyndáme ji z pánve a odložíme na pozdější použití.

4

Přidáme nakrájenou zelenou papriku a 3 minuty smažíme. Přidáme zbylý olej a máslo. Do rozpouštějícího másla dáme houby a povaříme 4 minuty nad mírným plamenem. Paprika i houby musí být měkké.

5

Promícháme rýži, houby na pánvi zalijeme sherry a přidáme rozmíchanou rýži. Vaříme nad mírným plamenem. Rýže se nám nesmí slepit. Pokud je rýže suchá, přidáme trochu oleje. Nakonec přidáme osmahnutou cibulku, česnek, sójovou omáčku, nakrájený koriandr a vaječné nudličky. Necháme prohřát a podáváme.

Poznámka

paprika musí být zbavena semínek

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept