Pastevecký salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastevecký salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2839 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurka salátová |
100 ml | Olej olivový |
16 ks | Olivy černé |
3 ks | Paprika zelená |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
5 ks | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 842,8mg |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citrony, Okurka salátová, Paprika zelená, Rajčata, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pastevecký salát postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nejprve spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nasekáme najemno. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulku očistíme a nasekáme. Všechnu zeleninu smícháme v míse a přidáme nasekanou petrželku. |
2 | Dresink smícháme z olivového oleje, citronové šťávy, octa a soli a zalijeme jím salát. |
3 | Dozdobíme ředkvičkami nakrájenými na plátky a olivami. Podávat můžeme s chlebovou plackou. |