Video recept

Křupavá pečená kachna

  • Čína
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Křupavá pečená kachna 5 1
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28391
Kategorie: Maso

Ingredience

1800 g Kachna mražená
1 kávová lžička Koření pěti vůní
3 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Omáčka sójová
3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

87% Kalorie 1,708 kcal
Kilojoule 7 146kJ
4% Sacharidy 14 g
211% Tuky 159 g
16% Sodík 330 mg
101% Bílkoviny 57 g
  • Křupavá pečená kachna
  • Křupavá pečená kachna
  • 1
  • Křupavá pečená kachna
  • 2
  • Vložit obrázek

Křupavá pečená kachna postup přípravy receptu:

1

Koření smícháme se solí a ústřicovou omáčkou. Směsí potřeme omytou a osušenou kachnu na povrchu i uvnitř.

2

Kachnu položíme do dřezu, přelijeme vroucí vodou a osušíme. Postup 5x zopakujeme.

3

V kastrůlku promícháme med se sójovou omáčkou, vínem a 50 ml vody. Zvolna povaříme asi 10 minut. Omáčkou maso důkladně potřeme.

4

Kachnu položíme prsíčky nahoru do pekáče a přelijeme 150 ml vody. Vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme 20 minut.

5

Potom příkon tepla snížíme na 180 stupňů Celsia a pečeme ještě 1 hodinu a 15 minut.

6

Upečenou kachnu vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát. Naporcujeme a ihned podáváme.

7

Vhodnou přílohou jsou čínské placičky, nadrobno nakrájená jarní cibulka a omáčka Hoisin.

Poznámka

Použijeme rýžové víno, sherry nebo červené víno.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept