Křupavá pečená kachna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavá pečená kachna
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 28391 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1800 g | Kachna mražená |
1 kávová lžička | Koření pěti vůní |
3 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 11,7mg |
Vláknina | 89,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Omáčka ústřicová, Sůl, Víno rýžové čínské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Koření pěti vůní, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavá pečená kachna postup přípravy receptu:
1 | Koření smícháme se solí a ústřicovou omáčkou. Směsí potřeme omytou a osušenou kachnu na povrchu i uvnitř. |
2 | Kachnu položíme do dřezu, přelijeme vroucí vodou a osušíme. Postup 5x zopakujeme. |
3 | V kastrůlku promícháme med se sójovou omáčkou, vínem a 50 ml vody. Zvolna povaříme asi 10 minut. Omáčkou maso důkladně potřeme. |
4 | Kachnu položíme prsíčky nahoru do pekáče a přelijeme 150 ml vody. Vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme 20 minut. |
5 | Potom příkon tepla snížíme na 180 stupňů Celsia a pečeme ještě 1 hodinu a 15 minut. |
6 | Upečenou kachnu vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát. Naporcujeme a ihned podáváme. |
7 | Vhodnou přílohou jsou čínské placičky, nadrobno nakrájená jarní cibulka a omáčka Hoisin. |
Poznámka
Použijeme rýžové víno, sherry nebo červené víno.