Pikantní masový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní masový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28395 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
400 g | Hovězí maso přední |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
4 polévková lžíce | Ocet Sherry |
100 ml | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Paprika mletá pálivá |
2 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 62,0mg |
Draslík | 745,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí maso přední, Kmín římský, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet Sherry, Olej olivový, Olivy černé, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní masový salát postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájme na tenké nudličky. V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje a maso na něm opečeme po všech stranách. Přidáme kmín, cayenský pepř a pálivou papriku. Dochutíme solí a pepřem. Maso přendáme do salátové mísy. |
2 | Rajčata omyjeme, rozpůlíme a přidáme k masu. |
3 | Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužy. Jarní cibulku společně s olivami přidáme do mísy k masu a rajčatům. |
4 | Zbytek olivového oleje promícháme s octem, osolíme, opepříme a nalijeme do salátu. Vše dobře promícháme a ihned podáváme. |