Hovězí se špenátem na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí se špenátem na česneku
Hovězí se špenátem na česneku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 28396 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
400 g | Hovězí maso zadní |
40 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml | Omáčka rybí |
40 ml | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
230 g | Špenát listový čerstvý |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 803,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Pepř černý celý, Špenát listový čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí se špenátem na česneku postup přípravy receptu:
1 | Nejprve umixujeme omáčky, 20 ml oleje, pepř, dva stroužky česneku a cukr na pastu. Maso nakrájíme na plátky a potřeme ho pastou z obou stran. Tak ho necháme nejméně tři hodiny marinovat v ledničce. |
2 | Poté maso opékáme asi čtyři minuty na oleji ve wok pánvi. |
3 | Opečené maso pokrájíme na kostky a přivedeme ve wok pánvi k varu spolu s marinádou, kostičkami brambor a vodou. Po osmi minutách vmícháme nakrájené jarní cibulky a listy špenátu. |
Poznámka
Pokrm podáváme s rýží.