Pikantní zelný salát s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní zelný salát s mletým masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28397 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
350 g | Hovězí maso mleté |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 54,3mg |
Draslík | 683,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hovězí maso mleté, Sůl, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní zelný salát s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a za stálého míchání na něm osmahneme cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a opékáme asi 6 minut. Potom pánev odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Čínské zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Bazalku omyjeme a lístky otrháme. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a na jemno nakrájíme. |
3 | Čínské zelí smícháme s vychladnutým mletým masem, bazalkou, zbytkem oleje, solí, octem a chilli papričkami. Necháme 15 minut odležet, potom podáváme. |