Roštěná po orientálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěná po orientálsku
Roštěná po orientálsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 284 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
100 g | Cibule |
1500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
500 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Paprika sterilovaná |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Protlak rajčatový |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
100 ml | Víno červené |
20 g | Worcester (worcesterská omáčka) |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 107,0mg |
Draslík | 596,7mg |
Vláknina | 875,0mg |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika sterilovaná, Sůl, Tuk, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěná po orientálsku postup přípravy receptu:
1 | Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okraje i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme. |
2 | Do výpeku přidáme polovinu dávky másla a cibuli, nakrájenou na kolečka. Mírně ji osmahneme. K cibuli přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce osmahneme. Přidáme papriku, rajčatový protlak a jemně rozetřený česnek, zastříkneme vývarem a podusíme. |
3 | Do šťávy nakonec přidáme vorčestr a přilijeme víno, přisolíme, povaříme a zjemníme zbylým máslem. |
4 | Roštěnou přelijeme hotovou šťávou a ihned podáváme. |
Poznámka
Paprika: sterilovaná - bez nálevu