Recept

Fazolové lusky v koprové omáčce po vídeňsku

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2840

Ingredience

0,5 ks Cibule
500 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
30 g Tuk
0,1 l Zakysaná smetana
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 172 kcal
Kilojoule 721kJ
5% Sacharidy 17 g
15% Tuky 11 g
5% Sodík 92 mg
7% Bílkoviny 4 g

Fazolové lusky v koprové omáčce po vídeňsku postup přípravy receptu:

1

Fazolové lusky očistíme, omyjeme a šikmo pokrájíme. Uvaříme je v malém množství osolené vody doměkka.

2

Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji a přidáme petrželku. Vše zalijeme kyselou smetanou a vývarem.

3

Hustou omáčku promícháme, osolíme, opepříme, ochutíme octem a česnekem.

4

Nakonec přidáme okapané lusky a jemně nasekaný kopr. Vše ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept