Recept

Fazolové lusky se sýrovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28402
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
750 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Niva (Rokfór)
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 768kJ
5% Sacharidy 19 g
31% Tuky 23 g
32% Sodík 638 mg
24% Bílkoviny 13 g

Fazolové lusky se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Fazolky očistíme, omyjeme a spolu s prolisovaným česnekem podusíme v troše vody doměkka.

2

Do kastrůlku nalijeme smetanu, zahřejeme a přidáme rozdrobený sýr (100 g). Za stálého míchání povaříme asi 15 minut. Omáčku osolíme, opepříme a těsně před podáváníme do ní vsypeme zbylý rozdrobený sýr.

3

Na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme fazolky, nasekanou petrželku a vše promícháme.

4

Fazolky upravíme na talíře a podáváme přelité sýrovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i ze sterilovaných nebo zmrazených fazolek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept