Dušená jablka s kakaovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená jablka s kakaovou polevou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 28406 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
kakaová poleva | |
---|---|
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kakao |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Dušená jablka s kakaovou polevou | |
6 ks | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 78,1mg |
Draslík | 400,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Voda pitná, Jablka, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená jablka s kakaovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Vložíme je do hrnce s rozpuštěným máslem a podusíme doměkka. |
2 | V kastrůlku rozpustíme máslo a za stálého míchání přidáme moučkový cukr, kakao a 4 lžíce vody. Mícháme tak dlouho, až vznikne hustší poleva. |
3 | Vychladlá jablka rozdělíme do mističek a přelijeme polevou. Povrch posypeme mletými oříšky a ozdobíme ušlehanou smetanou. |