Sleď v zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleď v zelenině
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28419 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
100 g | Cibule |
100 g | Mrkev kořen |
2 dl | Olej olivový |
40 ml | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
200 g | Sleď Baltický marinovaný |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 251,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Olej rostlinný, Petržel kořen, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sleď Baltický marinovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sleď v zelenině postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu oloupeme, nakrájíme na kolečka, vložíme do hrnce a spolu s trochou oleje a kořením povaříme asi 10 minut na mírném ohni. Sledě zcedíme a na 2 lžících oleje zprudka osmažíme na pánvi. Zeleninu zcedíme, osolíme, opepříme a do uzavíratelné nádoby klademe střídavě sledě a zeleninu, proklademe bobkovým listem. Nakonec zalijeme olivovým olejem a nádobu uzavřeme a uložíme v chladnu. |