Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28421
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Cibule
20 ml Ocet kvasný lihový
50 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
200 g Sleď Baltický marinovaný
4 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 951kJ
1% Sacharidy 5 g
23% Tuky 18 g
24% Sodík 471 mg
24% Bílkoviny 13 g

Sleď ve smetaně postup přípravy receptu:

1

Sledě necháme okapat na sítu. Vejce uvaříme natvrdo (max 8 minut), ihned zchladíme a oloupeme. Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka, vložíme do hrnce a zakapeme octem. Zalijeme vroucí vodou a necháme louhovat asi 10 minut. V misce vidličkou vyšleháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme. Okapané sledě nakrájíme na menší kusy a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Vylouhovanou cibuli zcedíme a navršíme na sledě. Zalijeme zakysanou smetanou a poklademe vejci, nakrájenými na kolečka. Každou porci ozdobíme posekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept