Sleď ve smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleď ve smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28421 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Cibule |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
50 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Sleď Baltický marinovaný |
4 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 178,4mg |
Draslík | 191,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Sleď Baltický marinovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sleď ve smetaně postup přípravy receptu:
1 | Sledě necháme okapat na sítu. Vejce uvaříme natvrdo (max 8 minut), ihned zchladíme a oloupeme. Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka, vložíme do hrnce a zakapeme octem. Zalijeme vroucí vodou a necháme louhovat asi 10 minut. V misce vidličkou vyšleháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme. Okapané sledě nakrájíme na menší kusy a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Vylouhovanou cibuli zcedíme a navršíme na sledě. Zalijeme zakysanou smetanou a poklademe vejci, nakrájenými na kolečka. Každou porci ozdobíme posekanou pažitkou. |