Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 28422

Ingredience

200 g Anglická slanina
100 ml Bešamel
1000 g Holoubata
150 g Listové těsto
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
10 g Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
200 ml Vývar drůbeží
60 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 967 kcal
Kilojoule 4 047kJ
6% Sacharidy 21 g
87% Tuky 65 g
90% Sodík 2 g
107% Bílkoviny 60 g

Koláč z holoubat postup přípravy receptu:

1

Holoubata rozčtvrtíme, šalotku nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, petrželku posekáme. Vejce uvaříme natvrdo, listové těsto vyválíme a ořízneme tak, aby plát těsta vytvořil víko koláčové formy, ve které budeme péct.

2

Formu na koláč vysteleme plátky slaniny, posypeme šalotkou, poklademe holoubata, osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou, vaječné žloutky rozdrolíme a nasypeme na holoubata, zalijeme vývarem, bešamelem a nakonec uzavřeme plátem těsta. Potřeme rozšlehaným vejcem, uprostřed těsta uděláme díru, aby mohla odcházet pára a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě 45 až 50 minut.

3

Upečený koláč nařežeme na porce, rozdělíme na talíře a ještě horký podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept