Telecí pečeně v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí pečeně v listovém těstě
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28423 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
350 g | Listové těsto |
100 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
120 g | Rajčata |
12 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
1500 g | Telecí ořech |
10 g | Tymián čerstvý |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 355,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Telecí ořech mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí pečeně v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Cibuli očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Smícháme se strouhankou, 1 žloutkem, 50 g másla a pokrájenými bylinkami. |
2 | Vše osolíme a opepříme. |
3 | Maso podélně nařízneme a směsí naplníme. Maso zajistíme nití, neutahujeme příliš silně. |
4 | Máslo rozpustíme a necháme na něm osmahnout maso. |
5 | Osolíme, opepříme a přiklopené necháme dusit 30 minut. |
6 | Poté maso vyjmeme a necháme vystydnout. |
7 | Těsto rozválíme na obdélník. |
8 | Maso zabalíme do těsta, spoje potřeme rozšlehaným žloutkem a dobře přitlačíme. |
9 | Pečeme při 225 °C 40 minut. |
10 | Rajčata rozpůlíme, osolíme a opepříme a necháme osmahnout na pánvi. |
11 | Maso servírujeme s oblohou z rajčat. |