Recept

Telecí pečeně v listovém těstě

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 28423
Kategorie: Maso

Ingredience

120 g Cibule
350 g Listové těsto
100 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
120 g Rajčata
12 g Strouhanka
2 špetka Sůl
1500 g Telecí ořech
10 g Tymián čerstvý
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 982kJ
7% Sacharidy 26 g
55% Tuky 41 g
13% Sodík 256 mg
103% Bílkoviny 58 g

Telecí pečeně v listovém těstě postup přípravy receptu:

1

Cibuli očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Smícháme se strouhankou, 1 žloutkem, 50 g másla a pokrájenými bylinkami.

2

Vše osolíme a opepříme.

3

Maso podélně nařízneme a směsí naplníme. Maso zajistíme nití, neutahujeme příliš silně.

4

Máslo rozpustíme a necháme na něm osmahnout maso.

5

Osolíme, opepříme a přiklopené necháme dusit 30 minut.

6

Poté maso vyjmeme a necháme vystydnout.

7

Těsto rozválíme na obdélník.

8

Maso zabalíme do těsta, spoje potřeme rozšlehaným žloutkem a dobře přitlačíme.

9

Pečeme při 225 °C 40 minut.

10

Rajčata rozpůlíme, osolíme a opepříme a necháme osmahnout na pánvi.

11

Maso servírujeme s oblohou z rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept