Recept

Vejce plněná hořčicí a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 28428
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

5 plátek Chléb toastový pšeničný tmavý
20 g Cibule
40 g Hořčice
20 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
3 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
4 g Sůl
30 g Sýr tavený madetka
5 ks Vejce slepičí
30 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 910kJ
3% Sacharidy 12 g
17% Tuky 13 g
20% Sodík 395 mg
23% Bílkoviny 13 g

Vejce plněná hořčicí a sýrem postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo (max 8 minut), ihned zchladíme a oloupeme. Housku nakrájenou na kostičky namočíme v misce do mléka a necháme nasáknout.

2

Na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, hotovou přidáme k namočené housce, rozdrobíme žloutky, které jsme vyjmuli z rozkrojených vajec, ochutíme solí a pepřem a rozmixujeme ručním mixérem. Vzniklou hmotou naplníme půlky vajec a ozdobíme snítkou petrželky. Servírujeme na rozkrojeném toastovém chlebu, který uprostřed lehce namažeme taveným sýrem, aby vejce nesklouzlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept